...

Β' Κοινότητα

Μακρής Χρήστος

ΜΑΚΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος

Β’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Πειραιά

 

Δάσκαλος – τ. Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πειραιά

Κοινοτικός Σύμβουλος Β’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Πειραιά

Εκκλησιαστικός Επίτροπος Ι.Ν. Αγ. Κων/νου & Ελένης Πειραιά

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959 όπου διαμένει μόνιμα και εξασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα στον τομέα της εκπαίδευσης. Είναι έγγαμος με την Ευγενία Τζερεφού. Έχει δύο τέκνα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι (τον Γιάννη και την Χρυσοβαλάντω-Σοφία).

 

Είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας  Λαμίας, Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πτυχιούχος 2ετούς μετεκπαίδευσης στο ΜΔΔΕ Αθηνών, Απόφοιτος Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Τμήματος Διοίκηση Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

Εξάσκησε το λειτούργημα του δασκάλου από το 1981, έχει διατελέσει Υποδιευθυντής του 40ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά (10 έτη), Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά (17 έτη).

Διετελεσε τακτικό Μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Τμήματος Συγγραφής Διδακτικών Βιβλίων Α/θμιας Εκπ/σης με εξειδίκευση Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Μελέτη Περιβάλλοντος και Γεωγραφίας 8έτη και διετέλεσε μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο ΠΥΣΠΕ Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά.

Για τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες έχει τιμηθεί με Αριστείο Καλών Πρακτικών και Εξειδικευμένων Δραστηριοτήτων από το ΥΠΠΕΘ, για Εκπαιδευτικά Προγράμματα από την UNESCO (2 φορές), από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (3 φορές) και από την Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά για το Πρόγραμμα Καινοτόμων Δράσεων. Επίσης, έχει τιμηθεί με έπαινο και βραβείο σε 2 Πανελλήνιους διαγωνισμούς σχολικών χορωδιών υπό την αιγίδα Υπουργείου Πολιτισμού, Γ.Γ. Νέας Γενιάς και της Νομαρχίας Πειραιά, ενώ, το 2015 του απονεμήθηκε έπαινος από την Ελληνική Αστυνομία για τη δράση του στο Πρόγραμμα «Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς μου».

Το 2012-2014 αποσπάστηκε στην θέση του Συμβούλου Παιδείας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και από το 2015-2017 είχε την θέση του Γενικού Διοικητικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η πολιτική του δραστηριότητα διακρίνεται από την συμμετοχή του σε εκλογές Συλλόγου Εκπαιδευτικών (Η ΠΡΟΟΔΟΣ) και σε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Πειραιά από το 2010 έως το 2014 όπου ήταν Τακτικό Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δήμου Πειραιά.

Από το 2014 έως και σήμερα εκλέγεται ως Κοινοτικός Σύμβουλος Β’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Πειραιά.

Απο το 2014 έως το 2019 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πειραιά.

Από το 2019 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πειραιά,

Από το 2022 είναι Τακτικό Μέλος της Τοπικής-Κομματικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ.

Από το 2022 είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.)

Η προσφορά του σε κοινωνικό επίπεδο χαρακτηρίζεται από την στελέχωση Εθελοντικής Ομάδας για κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο όπως η προσφορά συσσιτίων σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες και μαθητές, με την βοήθεια και την συνεχή στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όντας Εκκλησιαστικός Επίτροπος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς  (από το 2007 έως σήμερα).

 

 FACEBOOK