...

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλιγιζάκη Ασπασία (Σίσσυ)

 

Η Δρ. Ασπασία (Σίσσυ) Αλιγιζάκη είναι απόφοιτος της Ελληνικής Φιλολογίας και της Νομικής Αθηνών, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, διδάκτωρ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και ερευνήτρια σε θέματα διεθνών σχέσεων και ενεργειακών δικτύων. 

 

Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και είναι εγκεκριμένη καθηγήτρια του γαλλικού πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord. Έχει εκπαιδευτική εμπειρία καθώς και πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στις Διεθνείς Σχέσεις και στην Ενέργεια (από γεωπολιτικής και θεσμικής απόψεως). Τα συγγράμματά της έχουν αποτελέσει αντικείμενο της ύλης ΑΕΙ στο γνωστικό αντικείμενο της Ενέργειας. Είναι δικηγόρος Πειραιά.

 

Έχει πολυετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά σε νεαρή ηλικία ήδη από το 2002 και το 2006 και έχει έως σήμερα υπηρετήσει τα κοινά από διάφορες επιτελικές θέσεις όπως αυτές της Αντιδημάρχου, του μέλους της Δημαρχιακής Επιτροπής, της Οικονομικής Επιτροπής και του μέλους του ΔΣ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραια. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

 

 FACEBOOK