...

06 Οκτωβρίου 2023, Δελτία Τύπου

Προπομπός νίκης η κεντρική ομιλία του Γιάννη Μώραλη στην πλατεία Κοραή!

Προπομπός νίκης η κεντρική ομιλία του Γιάννη Μώραλη  στην πλατεία Κοραή!

Με μια ομιλία γεμάτη παλμό, συγκίνηση και συναίσθημα ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έδωσε σήμερα το σύνθημα της νίκης στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου!  

Στο κάλεσμα του Γιάννη Μώραλη και του «Πειραιά Νικητή» ανταποκρίθηκαν μαζικά οι Πειραιώτες, οι οποίοι κατέκλυσαν την πλατεία Κοραή, σε μια εντυπωσιακή από δυναμική και κόσμο συγκέντρωση, με την οποία ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος στον Πειραιά.

Ο Γιάννης Μώραλης έτυχε θερμής υποδοχής από τους Πειραιώτες, δίνοντας το σύνθημα της νίκης στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα, ολοκληρώνεται ένας όμορφος αγώνας προκειμένου οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες να μας ξαναεμπιστευθούν. Όταν βλέπεις στα πρόσωπα των δημοτών την ικανοποίηση, δεν έχεις άλλο δρόμο παρά να συνεχίσεις. Συνεχίζουμε, με σηκωμένα τα μανίκια και με αμείωτο ρυθμό για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Για έναν Πειραιά, Νικητή!

 


Στην ομιλία του ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 9,5 χρόνια, στο πρόγραμμα  και στο όραμά του  για την επόμενη πενταετία για έναν Πειραιά με ακόμα περισσότερη ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία.

Στο τέλος της ομιλίας του Γιάννη Μώραλη δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό, δημιουργώντας μια πανηγυρική ατμόσφαιρα σε μια μοναδική βραδιά!

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έχει δηλώσει πως παρά το γεγονός πως δεν συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, είναι δίπλα στον Γιάννη Μώραλη και στον Πειραιά Νικητή.

 


 

 

 

 

Ακολουθούν βασικά σημεία της ομιλίας του Γιάννη Μώραλη.

 

 «Όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις για έναν Πειραιά Νικητή»!

 

«Για ακόμα μια φορά ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για το καλό του Πειραιά. Ξέρουμε πως να το κάνουμε. Το πετύχαμε τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Θα το πετύχουμε και τώρα.

 

Έχουμε δουλέψει σκληρά και μεθοδικά. Και θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, γιατί όταν βλέπεις τους κόπους σου να πιάνουν τόπο, παίρνεις ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσεις.

 

 Πάμε λοιπόν Όλοι μαζί! Με τους Πειραιώτες. Μαζί τους Αλλάξαμε τον Πειραιά! Μαζί τους θα το συνεχίσουμε! Για έναν Πειραιά, Νικητή»!

 

 

 «Σήμερα ο Πειραιάς είναι μια εντελώς «άλλη πόλη».

 

«Ο Πειραιάς  έχει αλλάξει διότι εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δουλέψαμε σκληρά, με προγραμματισμό και λεπτομερή σχεδιασμό. Δεν το βάλαμε κάτω, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Παρά την πολιτική αστάθεια, την οικονομική και κοινωνική κρίση, την πανδημία. Συνεχίσαμε να παλεύουμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές μας. Και είμαστε υπερήφανοι, διότι πετύχαμε πολλά. Φυσικά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Φυσικά, έχουν γίνει και λάθη, έχουν υπάρξει και καθυστερήσεις και παραλείψεις. Οφείλουμε να συνεχίσουμε, με σηκωμένα τα μανίκια και με αμείωτο ρυθμό για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια είναι πλέον εμφανή

 

 

 

Ο Πειραιάς Νικητής, συνεχίζει δυναμικά. Τόσο δυναμικά ώστε η δουλειά μας και το έργο μας αυτά τα εννέα χρόνια αλλά και η θετική πορεία της πόλης του Πειραιά αναγνωρίστηκαν και οδήγησαν την Νέα Δημοκρατία να δώσει σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές τη στήριξή της, όπως και το ΠΑΣΟΚ που από το 2019 στηρίζει τον  ανεξάρτητο συνδυασμό μας, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο και τιμητικό για εμένα και τους συνεργάτες μου.

 

 

 «Δέκα χρόνια πριν, ξεκινήσαμε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Και τον Πειραιά Νικητή να αλλάξουμε τον Πειραιά»

«Πρέπει να αναγνωρίσω ότι όταν το 2013 ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αφού συναντήθηκε και άκουσε σημαντικούς εκπροσώπους της πόλης που ζητούσαν μια νέα πρόταση, είχε την ιδέα της δημιουργίας αυτού του αυτοδιοικητικού συνδυασμού του Πειραιά Νικητή, εγώ είχα αμφιβολίες για το εγχείρημα και την επιτυχία του.

 

Δέκα χρόνια μετά, οφείλω να πω ότι είχε δίκιο και ότι η ιδέα του καρποφόρησε και μέσα από  την σκληρή δουλειά  όλων μας, την συνεργασία μας με όλους  τους σημαντικούς φορείς της πόλης, αλλά κυρίως χάρη σε  εσάς που μας  στηρίξατε και  δείξατε την απαιτούμενη υπομονή, όταν χρειάστηκε, τα καταφέραμε.

 Τα καταφέραμε και νιώθω υπερήφανος, καθώς εγώ και οι συνεργάτες μου καταφέραμε να είμαστε η μακροβιότερη Δημοτική Αρχή στην ιστορία του Πειραιά. Και φυσικά το χρωστάμε σε εσάς.

 Έστω και αν  διοικήσαμε την πιο δύσκολη περίοδο για την χώρα, 2014-2019 εν μέσω της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που πέρασε ποτέ η Ελλάδα  και 2019-2023 εν μέσω της πανδημίας και ότι την ακολούθησε, καταφέραμε πολλά. Παρά του ότι δεν μείναμε ποτέ απερίσπαστοι από εξωγενείς παράγοντες, καταφέραμε σημαντικά πράγματα σε πολλούς τομείς.

 Βέβαια  δεν ζούμε σε μια πόλη χωρίς προβλήματα. Δεν ζούμε σε μια πόλη, όπου όλα είναι άριστα και ιδανικά.

 Όμως πλέον υπάρχει η αισιοδοξία ότι η πόλη αλλάζει, ότι το μέλλον είναι μπροστά  μας ευοίωνο και ότι τελικά για τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις και ο καλύτερος για να τις βρει και να τις εφαρμόσει είναι ο συνδυασμός μας.

 Είναι ο  «Πειραιάς Νικητής»!

 

 

Σήμερα ο Πειραιάς Νικητής συνεχίζει αυτό το όμορφο ταξίδι, πιο έμπειρος, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και πάθος για το καλύτερο. Πέρασαν εννέα χρόνια σκληρής δουλειάς από εμάς, χρόνια δύσκολα, αλλά γεμάτα δημιουργία και όμορφες στιγμές. Όμως οι κόποι μας έχουν πιάσει τόπο».

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μαρινάκη, φυσικά, με τον οποίο οραματιστήκαμε το 2014 τον «Πειραιά Νικητή». Η βοήθεια και η υποστήριξη του προς τον Δήμο, με μεγάλα έργα, με παροχές προς τα παιδιά, την Τρίτη ηλικία, τους μετανάστες, με την πολύ μεγάλη διάθεση κοινωνικής προσφοράς που τον διακρίνει, ήταν και θα  παραμείνει μεγάλη και σημαντική σε όλα τα επίπεδα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Χρήστο Αγραπίδη, την  Ειρήνη Νταϊφά, τον  Αντώνη Νικοπολίδη, τον  Αλέξανδρο Αργουδέλη, τον Τάκη Καλογερόγιαννη, τον  Κυριάκο Σιγαλάκο, οι οποίοι  πρόσφεραν τα μέγιστα αλλά για τους δικούς τους λόγους αποφάσισαν να μην είναι στα ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές.

 

Να είστε βέβαιοι ότι ο Πειραιάς θα είναι πάντα Νικητής! Πάμε όλοι Μαζί για έναν Πειραιά Νικητή»!

 

Στην κεντρική ομιλία του Γιάννη Μώραλη παρέστησαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και  Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος, η Υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων Νίκος Βλαχάκος, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Μελάς, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας. Ως εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Σεβασμιωτάτου  Δημήτρης Αλφιέρης και ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αιδεσιμολογιώτατος Πατέρας Ιωάννης Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας καθώς και μέλη του Συνδέσμου, ο Δημήτρης Μαρκομιχάλης από το Ε.Β.Ε.Π., ο  Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, επιμελητηρίων, συλλόγων της πόλης, και πλήθος κόσμου.FACEBOOK